Groepenkast vervangen

Groepkast vervangen is soms nodig. Dit doordat iedereen meer verbuik heeft in huis dan 20 jaar geleden. Ook wordt het veiliger in huis met een nieuwe groepenkast, dit omdat deze een betere beveiliging heeft tegen een te groot verbruik of een defect apparaat. De onderdelen in de groepenkast zijn tegenwoordig gevoeliger en daarmee ook veiliger. Daarnaast wordt tegenwoordig in elke woning randaarde toegepast. Dit biedt nog meer veiligheid bij een foutstroom.

Wij werken met de gerenomeerde merken voor de vervangen of uitbreiding van een groepenkast. Hiermee bent u altijd verzekerd van fabrieksgarantie, CE keuring en een groepenkast die voldoet aan de NEN1010 normering.

Vraag offerte aan

Privacy Policy

5 + 5 =

Onze merken

  • Eaton
  • Hager
  • ABB
  • Schneider
  • Vervangen van groepenkast
  • Uitbreiden van groepenkast
  • 1 fase of 3 fase groepenkast plaatsen
  • Groepenkast gereed maken voor opladen auto

Wij hanteren scherpe tarieven en rekenen in Twente geen voorrijkosten.

Daarnaast reken wij enkel de gewerkte uren.

Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Groepenkast vervangen of uitbreiden?

(053) – 209 77 95

Voordat de groepenkast vervangen wordt is het nodig om te weten welke aansluiting u heeft, een 1 fase of 3 fase aansluiting. Dit vindt u terug op uw energiefactuur. Tevens kunt u daar ook de grootte van de aansluiting terug vinden, 1×35 Ampere of 3×25 ampere, dit is belangrijk voor uw nieuwe groepenkast en voor het eventueel aansluiten van een laadpaal.

Ook plaatsen wij een groepenkast als uitbreiding, dit gebeurt als uw bestaande groepenkast te vol is of er beperkte ruimte is in de meterkast. Dit is vaak een klein kastje welke naast de groepenkast wordt geplaatst. Dit is ideaal voor het bijplaatsen van een kookgroep of voor de module van een laadpaal.

Voor de groepenkast is het dus belangrijk om te weten welke aansluiting u heeft of zou willen, of er op korte termijn een uitbreiding plaas vindt voor een kookgroep of het opladen van de elektrische auto. 

Let op! Een storing in de installatie wordt vaak niet verholpen met de vervangen van de groepenkast.  

groepenkast vervangen
F.A.Q.

Veel gestelde 

Vragen

u

Kan ik een andere hoofdaansluiting krijgen?

Een andere hoofdaansluiting is mogelijk, dit kunt u aanvragen bij uw netbeheerder. Een upgrade naar 3×25 ampere heeft geen impact op uw vastrecht, wel betaald u vaak eenmalig een bedrag. Voor een nog grotere aansluiting wordt vaak het jaarlijksrecht ook hoger. Deze informatie kunt u terug vinden bij uw netbeheerder.

u

Wat is de NEN1010 normering?

De NEN1010 normering is een norm die bepaald hoe installatie dienen te zijn opgebouwd of hoe onderdelen worden aangesloten. Zo schrijft deze norm voor dat er maximaal 4 groepen achter 1 aardlekschakelaar beveiligd mogen zijn.

Ook beschrijft de NEN1010 hoe materialen bevestigd of aangesloten dienen te worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het vastzetten van elektrabuis met buisklemmen, per hoevoeel centimeter een buisklem geplaats dient te worden. Ook staat in de NEN1010 beschreven welke soort kabel door een bepaalde elektra buis mag.

 

  • In een gladde 16mm buis mogen maximaal 5 draden van 1,5mm2 of 4 elektra draden van 2,5mm2.
  • In een flexibele 16mm buis mogen maximaal 4 draden van 1,5mm2 of 3 draden van 2,5mm2; 
  • In een gladde en flexibele 19mm buis mogen maximaal 5 draden van 2,5mm2.

Voor meer informatie over de NEN1010 normering, kijk dan eens op nen.nl

 

u

Welke merken zijn het beste?

Er is niet één merk die heel goed of slecht is. Wij werken vaak met Eaton, Hager of ABB. Het verschil zit vaak in de manier van aansluiten of de levensduur van modules. Wel zijn de voorgenoemde merken het meest gerenomeerd en bekendste merken. 

u

Kan ik zelf een groepenkast vervangen?

Het is mogelijk om een groepenkast zelf te vervangen, wel is hiervoor technische kennis noodzakelijk. De groepenkast dient volgens de  NEN1010 normering te worden aangesloten. Deze normering schrijft voor hoe een installatie dient te worden aangesloten. Wij adviseren de vervanging van een groepenkast te laten uitvoeren door een ervaringsdeskundige. Deze kent de regels en weet wat hij doet.

Let op, het kan wel zijn dat een verzekering u verplicht bij een gecertificeerde installateur werkzaamheden uit te laten voeren.

u

Waar dient een aardlekschakelaar voor?

De aardlekschakelaar is in een groepenkast een belangrijk onderdeel, deze schakelt de groepen uit als er een lekstroom is. Bij een lekstroom zorgt deze voor het spanningloos maken van de aangesloten groepen. Bij een lekstroom verlaat de stroom niet via de installatie maar op een andere wijze. De aardlekschakelaar tegenwoordig ook verplicht en er mogen maximaal 4 groepen achter 1 aardlekschakelaar zitten.  

Privacy verklaring

11 + 11 =

Telefoon

(053) – 209 77 95

E-mail

info@elektricienenschede.nl